Frem fra Glemselen-serien 40 år

Det er i 2014 40 år siden den første plata i den populære Frem fra Glemselen-serien kom ut, noe som skal markeres behørlig av plateselskapet Talent, men hvordan det skal markeres, kjenner jeg foreløpig ikke til. Jeg fikk i 2000 gleden av å bli kjent med mannen bakom suksess-serien, Per Johan Skjærstad, og vi begynte da å presentere samtlige låter fra alle de da 19 platene som hadde kommet ut i serien på lokalradioen på Gjøvik. Dette brukte vi flere år på, siden vi presenterte bare ei vise i uka i mitt radioprogram "Fra Svensktopp til Rock'n Roll". I 2002 kom også kap.20 i serien ut mens kap.21 kom i 2008. Rita Engebretsen og Helge Borglund sang alene på de 19 første platene(med et par unntak), på kap.20 hadde de med seg flere gjesteartister og på kap.21 var de dessverre helt ute av bildet. Jeg har alltid hatt stor sans for disse visene og særlig de friske og moderne arrangementene som ble laget på mange av dem da de ble innspilt med Rita og Helge. Bakom de fleste visene skjuler det seg også veldig spennende og interessante historier, som jeg også har fått ta del i under de årene jeg har samarbeidet med Per Johan. Han er fortsatt med som fast gjest i mine programmer, hvor vi nå presenterer annen norsk og iblant svensk musikk. Jeg håper også å kunne ta del i jubileumsfeiringen i 2014, men det er ennå uvisst om de ulike jubileumsarrangementene vil være åpne for publikum, så om dette er noe alle og enhver kan få delta på, må jeg få komme tilbake til. Uansett er dette en plateserie som utvilsomt fortjener en solid markering når den nå fyller 40 år, for det finnes knapt noen annen plateserie i norsk musikkhistorie som har solgt like bra som Frem fra Glemselen. Mener at det siste tallet jeg hørte var over to millioner solgte eksemplarer totalt.

Jeg har også i flere år hatt æren av å få være webmaster for Per Johan Skjærstad og Frem fra Glemselen sin hjemmeside, så har dere lyst til å besøke denne og lese mer om Per Johan sine prosjekter og ikke minst Glemselen-platene, så finner dere sida på http://home.no/fremfraglemselen . Ellers så eksisterer det også to ulike Frem fra Glemselen-grupper på Facebook som dere også gjerne må melde dere inn i. Vil med dette få gratulere Per Johan Skjærstad og platedirektør Arve Sigvaldsen så mye med 40 års jubileet og ønsker dem begge all lykke til videre med plateutgivelser og andre prosjekter!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

radioten

radioten

41, Gjøvik

Jeg er en skikkelig radiot som er født i 1973 og har jobbet innen lokalradio siden 1989. Danseband er min store lidenskap, men jeg er likevel ganske allsidig innen musikkens verden, selv om jeg foretrekker musikk av noe eldre dato. På denne bloggen kommer jeg til å legge ut meningsytringer og andre ting som opptar meg om både lidenskapen min for radio og andre ting jeg pusler med og funderer over i hverdagen. Musikk, film og media kommer nok til å bli tilbakevendende temaer føler jeg, i tillegg til at jeg også har laget en egen spalte der jeg både for min egen og andres del kommer til å lære meg definisjonen av ulike fremmedord, noe jeg syns er et artig og spennende tema.

Kategorier

Arkiv

hits