Thomas lærer seg nye ord: STEREOTYPE

I min fremmedordspalte hvor jeg forklarer ord jeg selv lurer på hva betyr, så har jeg denne gangen valgt meg ut ordet STEREOTYPE. Man hører jo ofte i media og ellers at det snakkes om stereotype mennesker og lignende, noe jeg aldri har skjønt helt hva betyr, så jeg tok et søk på verdensveven og fant en ganske grei forklaring på Wikipedia som jeg her siterer ordrett:

(stereo- «fast», og typos «form»), altså stivnet i sin form, ensformig, uforanderlig. En stereotyp er et forenklet mentalt bilde av et individ eller en gruppe mennesker som har noen felles karakteristiske (eller stereotype) kvaliteter. Begrepet brukes ofte i negative sammenhenger, og stereotyper ses på av mange som uønskede meninger som kan endres gjennom utdanning og/eller kunnskap. Vanlige stereotyper er påstander om forskjellige raser, om etniske og religiøse grupper, og det å forutsi atferd ut fra sosial status, økonomi og kjønn. (Kilde: Wikipedia)

En ganske grei sak å kjenne til, og jeg oppleves sikkert som stokk dum som ikke visste hva dette ordet betydde uten å google, men jeg er langt fra noe orakel, og som så mange ganger før her i fremmedordspalten min så kan jeg atter slå fast at Thomas igjen har lært seg et nytt ord....kanskje du også?


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

radioten

radioten

42, Gjøvik

Jeg er en skikkelig radiot som er født i 1973 og har jobbet innen lokalradio siden 1989. Danseband er min store lidenskap, men jeg er likevel ganske allsidig innen musikkens verden, selv om jeg foretrekker musikk av noe eldre dato. På denne bloggen kommer jeg til å legge ut meningsytringer og andre ting som opptar meg om både lidenskapen min for radio og andre ting jeg pusler med og funderer over i hverdagen. Musikk, film og media kommer nok til å bli tilbakevendende temaer føler jeg, i tillegg til at jeg også har laget en egen spalte der jeg både for min egen og andres del kommer til å lære meg definisjonen av ulike fremmedord, noe jeg syns er et artig og spennende tema.

Kategorier

Arkiv

hits