hits

Tanker om glede og sorg i førjulsnatta

Ja, da er det 6 dager igjen til den største kveld på jord, nemlig julaften...en julaften som for meg kommer til å bli rimelig spesiell og kanskje den "rareste" julaften hittil i mitt 44 årige liv. For første gang skal jeg feire jul uten de to som satte meg til verden tilstede. Ja, jeg har jo såklart feiret julaften uten mine foreldre flere ganger før i livet, men de har likevel vært der, om enn bare i et annet hus og noen mil unna. Og jeg har alltid funnet en hvit konvolutt under treet med noen gule lapper i, ihvertfall de siste årene, pluss en konvolutt til fra Norsk Tipping med en 5 ukers Lotto og/eller Extra i. Begge disse konvoluttene vil utebli i år, men det er såklart ikke det viktigste. Det viktigste er at jeg skal feire årets store familiehøytid uten det som var min opprinnelige familie, men heldigvis med min nye, lille familie, noe jeg er utrolig takknemlig for. Dette er jo også en del av strofen jeg har nevnt tidligere fra "Deilig er jorden", nemlig "slekter skal følge slekters gang". DET er en god tanke og min store redning denne jula.

Lille julaften skal jeg selvsagt på grava til mamma og pappa og tenne lys, første besøket på grava etter de begge ble gravlagt der, så det blir spesielt. Jeg har valgt å ikke besøke grava etter begravelsen til mamma, men heller gå dit lille julaften og la det bli mitt første besøk på det som ikke lenger bare er pappas grav, men derimot mine FORELDRES gravsted. Jeg vet ikke om gravsteinen har kommet opp igjen med begges navn ennå, men det kommer til å bli et rimelig spesielt syn for meg å se "Jorunn og Birger Neraasen" på samme stein. Uansett, lille julaften skal jeg tenne det første lyset for dem begge, og på julaften når vi har kommet til Follebu, så skal vi også der på grava til min svigermor og tenne lys for henne. Så bare disse to handlingene kommer til å bli ganske så spesielle og ekstra betydningsfulle for meg denne jula.

Men, når det er gjort, så skal vi kose oss med julemiddag vi tre tobente og ni firbente som skal feire jula sammen i år, og da skal jeg gjøre alt jeg kan for å nyte kvelden og det hyggelige selskapet, for man trenger ikke å være 20 til bords for å ha det hyggelig og komfortabelt. Gavedrysset senere på kvelden skal også nytes og verdsettes så godt jeg bare kan, selv om det kommer til å mangle to "viktige" konvolutter...ikke viktige pga innholdet, men viktige pga de som har fylt dem, låst dem og skrevet på dem hvert år. Så jeg føler meg temmelig sikker på at sorg og glede kommer til å gå hånd i hånd på søndag som kommer. Jeg skal sende varme tanker til mitt opphav på andre siden og det skal også være takknemlige tanker for alt de har gitt meg disse 44 årene jeg har vært på denne kloden. For uten mamma og pappa så hadde jeg jo ikke vært her, rett og slett. I tillegg så skal jeg også minnes våre kjære firbente som heller ikke er med oss lenger, nemlig Gizmo og Sunny. Og jeg bør vel også minnes både tanter, onkler, søskenbarn og besteforeldre som heller ikke er tilstede i livet mitt lenger, for ikke å snakke om min datter Anja-Renate som aldri fikk feire jul.

Men, når alt dette er sagt, så gleder jeg meg minst like mye til jul i år som jeg har gjort alle tidligere år. Jula blir annerledes i år, men jul er jul, og det er en høytid for godhet, glede og sosialt samvær, og DET vet jeg at jeg kommer til å oppleve også denne jula.

Takk til alle som fortsatt er rundt meg og bidrar til å føle meg elsket, verdsatt og sett. Dere vet selv hvem dere er!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

radioten

radioten

44, Gjøvik

Jeg er en skikkelig radiot som er født i 1973 og har jobbet innen lokalradio siden 1989. Danseband er min store lidenskap, men jeg er likevel ganske allsidig innen musikkens verden, selv om jeg foretrekker musikk av noe eldre dato. På denne bloggen kommer jeg til å legge ut meningsytringer og andre ting som opptar meg om både lidenskapen min for radio og andre ting jeg pusler med og funderer over i hverdagen. Musikk, film og media kommer nok til å bli tilbakevendende temaer føler jeg, i tillegg til at jeg også har laget en egen spalte der jeg både for min egen og andres del kommer til å lære meg definisjonen av ulike fremmedord, noe jeg syns er et artig og spennende tema.

Kategorier

Arkiv