hits

Thomas lærer seg nye ord: INTERAKSJON

Det er ei stund siden jeg har forklart nye ord i min fremmedordspalte, så i dag klemmer jeg til med et ord jeg plutselig fikk i hodet, men som jeg aldri har visst helt betydningen av, nemlig ordet INTERAKSJON.

Etter en oppklarende tur innom Store Norske Leksikon kunne jeg fortelle meg selv og dere andre at ordet er mye brukt innen legemiddelindustrien, men har også en mer generell betydning. Og jeg siterer følgedne definisjon fra SNL:

Interaksjon, samhandling, at to faktorer eller fenomener påvirker hverandre. Begrepet brukes på forskjellige måter i forskjellige medisinske fagområder.
I biologisk medisin brukes begrepet interaksjon om den prosessen som oppstår når inntak av to eller flere medikamenter påvirker hverandres omsetning eller effekt.

Joda, dette er helt klart et nyttig og viktig ord som er kjekt å ha i vokabularet sitt. Jeg ble mye klokere nå, og dermed har Thomas(og kanskje noen andre også) igjen lært seg et nytt ord...!

(Kildehenvisning: Interaksjon. (2017, 2. februar). I Store medisinske leksikon. Hentet 6. januar 2018 fra https://sml.snl.no/interaksjon.)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

radioten

radioten

44, Gjøvik

Jeg er en skikkelig radiot som er født i 1973 og har jobbet innen lokalradio siden 1989. Danseband er min store lidenskap, men jeg er likevel ganske allsidig innen musikkens verden, selv om jeg foretrekker musikk av noe eldre dato. På denne bloggen kommer jeg til å legge ut meningsytringer og andre ting som opptar meg om både lidenskapen min for radio og andre ting jeg pusler med og funderer over i hverdagen. Musikk, film og media kommer nok til å bli tilbakevendende temaer føler jeg, i tillegg til at jeg også har laget en egen spalte der jeg både for min egen og andres del kommer til å lære meg definisjonen av ulike fremmedord, noe jeg syns er et artig og spennende tema.

Kategorier

Arkiv